Wereldreis Hooiveld (35) ten einde

Reacties

Jos Hooiveld heeft een punt achter zijn carrière gezet. De 35-jarige verdediger was tijdens zijn loopbaan actief in acht verschillende landen, maar laat weten dat Orange County SC zijn laatste club is.

Wereldreis Hooiveld (35) ten einde

Hooiveld maakte in Nederland zijn debuut in het shirt van SC Heerenveen, daarna speelde hij anderhalf seizoen voor FC Zwolle (nu PEC Zwolle). Na het seizoen 2005/06 koos Hooiveld voor de stap naar het buitenland, hij zou in 2017 pas terugkeren in de Eredivisie. Zijn terugkeer verliep niet vlekkeloos, hij degradeerde immers met FC Twente.

De centrumverdediger speelde tijdens zijn carrière in de competities van Oostenrijk, Finland, Zweden, Schotland, Denemarken, Engeland, Amerika en Nederland. 'Mijn leven is verrijkt door het voetbal', vertelt Hooiveld op zijn Instagram. 'Ik ben fan voor het leven geworden van de meeste clubs waar ik heb gespeeld. Ik had niet meer kunnen wensen. Aan alle jonkies: geniet van elke minuut, voor je weet is het klaar en schrijf je dit op Instagram.'

Hooiveld speelde in acht verschillende landen, voor de grootste voetbalavonturier ter wereld is dat kinderspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.