Wereldgoal Sporting: Arsenal-doelman in eigen huis te kijk gezet

Pedro Gonçalves heeft donderdagavond voor het hoogtepunt gezorgd in de Europa League-kraker tussen Sporting Portugal en Arsenal. De 24-jarige aanvaller scoorde op fenomenale wijze.

© ESPN
Arsenal
Arsenal
ns
1 - 1
Sporting Lissabon

Na de 2-2 in Lissabon nam Arsenal donderdag al vroeg de leiding. Granit Xhaka scoorde uit de rebound en bracht The Gunners op voorsprong. De Londenaren zagen in de eerste helft echter wel achtereenvolgens Takehiro Tomiyasu en William Saliba geblesseerd uitvallen.

Sporting gooide de tweede helft de schroom van zich af en kwam in de 62ste minuut op gelijke hoogte. Xhaka verspeelde de bal, Paulinho vond vervolgens Gonçalves. Die dribbelde de middenlijn over en zag toen Aaron Ramsdale wat ver voor zijn doel staan. Hij haalde uit en zag zijn inzet op weergaloze wijze over de Arsenal-goalie heen in de kruising belanden: 1-1.

De verlenging van het duel tussen Arsenal en Sporting is momenteel nog bezig. Volg het in de VI Live: