Wereldgoal Bradley niet genoeg voor zege VS op Mexico

Een juweel van een doelpunt van Michael Bradley was vannacht (Nederlandse tijd) niet voldoende voor een overwinning van de Verenigde Staten op Mexico. De rivalen hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

De wedstrijd zal echter toch vooral de boeken in gaan als de wedstrijd van Michael Bradley (ex-SC Heerenveen). De aanvoerder van Amerika zorgde in de zesde minuut voor het absolute hoogtepunt van het duel door vanaf 35 meter prachtig binnen te stiften en zijn land daarmee op voorsprong te zetten.

Nog voor rust trok Mexico - waar PSV'er Héctor Moreno aanvoerder was en Andrés Guardado niet in actie kwam - de stand weer gelijk. Met een echte 'Arjen Robben-goal' nam Carlos Vela de gelijkmaker voor zijn rekening. De aanvaller kwam van de rechterflank naar binnen, passeerde meerdere tegenstanders en schoot met links hard raak: 1-1.

Door de remise zijn de Verenigde Staten nog altijd niet zeker van deelname aan het WK 2018. Het land heeft na zes wedstrijden acht punten en staat daarmee derde. Panama staat vierde met zes punten uit vijf duels. Koploper Mexico (14 punten uit zes wedstrijden) is al wel bijna geplaatst. De eerste drie landen plaatsen zich rechtstreeks, de nummer vier speelt play-offs.