Werder weer te sterk voor HSV, Schalke verliest

Voor Hamburger SV dreigt het seizoen uit te lopen op een teleurstelling. Opnieuw ging de ploeg onderuit tegen Werder Bremen, waardoor deelname aan Europees voetbal in gevaar is gekomen. Schalke 04 verloor bij Borussia Mönchengladbach.

Werder Bremen-Hamburger SV 2-0Na een half uur nam Werder het initiatief, terwijl HSV gaandeweg instortte. De ploeg van coach Martin Jol had voor rust nog wel enkele kansen, maar kwam er na rust niet meer aan te pas. In de 34ste minuut opende Hugo Almeida de score. De Portugees schoof de bal in een leeg doel na een breedtepass van Markus Rosenberg. En Almeida scoorde in de 49ste minuut opnieuw. Ditmaal na een assist van Mesut Özil. Werder verzuimde het verschil nog verder op te voeren. Borussia Mönchengladbach-Schalke 04 1-0 Borussia en Schalke leken op weg naar een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Namens de thuisploeg had Marko Marin halverwege de eerste helft een penalty mogen nemen, maar doelman Manuel Neuer keerde zijn inzet. Verder viel er weinig te beleven totdat Roberto Colautti in de negentigste minuut uithaalde vanaf twaalf meter en de bal achter Neuer schoot.

Borussia klom naar de veilige vijftiende plaats, al hebben Die Fohlen net zoveel punten als de nummers zestien en zeventien Arminia Bielefeld en Energie Cottbus. Schalke heeft 49 punten en lijkt daarmee kansloos voor Europees voetbal, gezien de achterstand van zes punten op de vijfde plaats van Borussia Dortmund. HSV heeft net zoveel punten als Dortmund, maar staat zesde. Werder is tiende.