Werder-legende Ailton imiteert Ronaldo in Duitse kelderklasse

Reacties

Op 49-jarige leeftijd is Ailton het scoren nog niet verleerd. De voormalige goaltjesdief, die naam maakte bij Werder Bremen, keerde afgelopen weekend terug op de Duitse velden. En niet zonder succes.

Werder-legende Ailton imiteert Ronaldo in Duitse kelderklasse
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ailton, die in 2004 de dubbel pakte met Werder in de Bundesliga, loste een belofte in door mee te doen met een wedstrijd van het derde elftal van TSV Bassum. Bijna duizend mensen kwamen op het duel af en zagen hoe de Braziliaan een doelpunt vierde op Cristiano Ronaldo-achtige wijze. Ailton viel niet alleen op door zijn doelpunt, maar ook door een gele kaart die hij daarvoor kreeg na een confrontatie met de scheidsrechter van dienst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wat Ronaldo is in Madrid, is Ailton in Bassum', zei de voormalige aanvaller van Schalke 04, Besiktas en Hamburger SV  tegen Fussball.de al veelbelovend voor de wedstrijd. Ailton, die sinds drie jaar in Bremen woont, viel tijdens zijn actieve loopbaan vooral op door zijn gedrongen postuur. Dat vormde  geen belemmering om tot veertigjarige leeftijd door te gaan. Toen hij op zijn 35ste neerstreek bij het Oostenrijkse Altach trok de voorzitter van die club zich niks aan van hoongelach om het lichaamsgewicht van Ailton. 'De medische tests waren verrassend positief. Zijn fysieke gesteldheid is beter dan wij allen hadden verwacht. Hij is geen marathonloper, maar met zijn snelheid kan hij veel uitrichten.'

In zijn carrière kwam Ailton tot 106 doelpunten in 219 Bundesliga-duels. In totaal scoorde hij 162 keer in 369 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.