Werder Bremen-back verrast Duitse voetbalwereld met Algerijnse WK-droom

Reacties

Hij speelt al zijn hele leven in de Bundesliga en kwam tot veertig interlands voor de verschillende Duitse jeugdelftallen, maar nu staat Mitchell Weiser op 28-jarige leeftijd mogelijk nog aan de vooravond van een opmerkelijke switch maken als international. De rechtsback van Werder Bremen wil uitkomen voor Algerije, het land van zijn opa. 

Werder Bremen-back verrast Duitse voetbalwereld met Algerijnse WK-droom
© Pro Shots

Niets in zijn naam of voorkomen doet vermoeden dat hij in aanmerking komt voor een loopbaan als international van het Noord-Afrikaanse land, dat beseft Weiser zelf ook. Hij is zelf ook nog nooit in Algerije geweest en kent de cultuur niet, maar via de familie van zijn moeder heeft hij wel banden met het land. En omdat hij er altijd van heeft gedroomd om uit te komen op een groot toernooi, gaat hij het avontuur graag aan.

Dat Weiser serieus is met zijn plannen om voor Algerije uit te komen, maakte afgelopen week het nodige los in de Duitse voetbalwereld. Kicker kwam dinsdag als eerste met het nieuws naar buiten. Twee dagen later heeft de ex-speler van Bayern München, Bayer Leverkusen en Hertha BSC zelf uitleg gegeven. 'Ik ben bijna 29, dus zo lang duurt mijn carrière niet meer.' En van de jaren die hij nog over heeft, wil hij het beste maken.

Vorig jaar schoven Duitse media hem nog naar voren als goede optie voor de Duitse selectie voor het WK in Qatar, maar Weiser kreeg geen uitnodiging van bondscoach Hansi Flick. Die hoopt hij wel te krijgen van Algerije, zodra het papierwerk rond is. 'Ik heb mijn beslissing genomen. Ik hou wel van het avontuur en van uitdagingen. Ik voel me ook niet aangetrokken tot een specifiek land. Ik bekijk de wereld zonder grenzen.'

En dus zou het zomaar kunnen dat Weiser over drie jaar uitkomt voor Algerije op het WK 2026. Daarmee zou een jongensdroom in vervulling gaan. 'Ik wil na mijn carrière niet het gevoel hebben dat ik een kans had die ik niet heb gepakt.' Omdat hij in jeugd in Frankrijk heeft gewoond, verwacht hij dat de taal geen probleem vormt. 'Ik zie wel hoe goed ik de taal nog spreek. En de voetbaltaal is overal ter wereld hetzelfde.'

Spelersprofiel

M. Weiser


Geboortedatum:
21 april 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Troisdorf
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Werder Bremen
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.