Wenger: 'Vertrek Van Persie groot verlies Premier League'

Reacties

Louis van Gaal openbaarde donderdag dat hij eind vorig seizoen al aan Robin van Persie had verteld dat er voor hem geen toekomst was bij Manchester United, maar Arsène Wenger heeft de transfer van de 31-jarige Oranje-international naar Fenerbahçe niet zien aankomen.

Wenger: 'Vertrek Van Persie groot verlies Premier League'

'Het is een heel grote verrassing dat Robin van Persie heeft mogen vertrekken naar Turkije', vertelde Wenger tijdens een persconferentie in Singapore, waar Arsenal zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. 'Dat is een groot verlies voor het Engelse voetbal, want hij is nog steeds een geweldige voetballer.'

Wenger werkte tot het vertrek van Van Persie in 2012 naar Manchester United liefst acht jaar samen met de Rotterdammer. Onder de vleugels van de Fransman groeide de van Feyenoord overgekomen linkspoot uit van grillig talent tot captain en topscorer van Arsenal. 'Hij is een van de beste spelers die ik heb getraind, een man met een buitengewone techniek', sprak Wenger lovend.

United betaalde drie jaar terug daarom nog dertig miljoen euro voor Van Persie. Drie jaar later is hij na een teleurstellend seizoen voor vijfenhalf miljoen euro verkocht. 'Ik weet niet wat is er is gebeurd of waarom hij weg is bij Manchester United, maar ik moet je vertellen dat het een groot verlies is voor de Premier League', benadrukte Wenger zijn bewondering voor RVP nog maar eens.

De statistieken van Van Persie na elf seizoenen Premier League zijn indrukwekkend. Voor United en Arsenal maakte hij gezamenlijk 144 goals in 280 competitieduels. Slechts negen spelers waren vaker trefzeker. Bovendien werd de topscorer aller tijden van Oranje zowel in 2011/12 als 2012/13 topschutter van de hoogste afdeling van Engeland. In dat eerste seizoen werd hij ook gekozen tot Speler van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.