Wenger trots op dubbelklapper: 'We knokken voor punten'

Arsenal kan terugblikken op een uitstekend slot van 2013, want in een tijdsbestek van vier dagen wonnen The Gunners twee lastige uitwedstrijden. Manager Arsène Wenger is bijzonder tevreden over de prestaties van zijn team, dat het jaar als koploper van de Premier League afsluit.

Wenger trots op dubbelklapper: 'We knokken voor punten'

Arsenal rekende op Boxing Day (donderdag) af met stadgenoot West Ham United (3-1) en boekte zondag een knappe overwinning bij Newcastle United (1-0), dat al sinds eind september ongeslagen was in thuiswedstrijden in de Premier League. Een doelpunt van Olivier Giroud na een vrije trap vormde de beslissing tegen Newcastle, dat Arsenal fel tegenstand bood. De manier waarop The Gunners wonnen op St. James' Park stemt Wenger gelukkig.

'We hebben tegen West Ham en Newcastle laten zien dat we in staat zijn te knokken voor de punten. Deze overwinningen stemmen mij bijzonder tevreden', aldus Wenger. 'Ik ben benieuwd hoe lang we deze strijd bovenin vol kunnen houden. Dat moeten de jongens de komende weken laten zien.'

Özil
Wenger kon tegen Newcastle geen beroep doen op Mesut Özil, die met een schouderblessure kampt. De Fransman hoopt dat hij snel weer kan beschikken over de Duitse spelverdeler. 'De wedstrijd tegen Cardiff City (woensdag, red.) komt te vroeg voor Mesut, maar hopelijk keert hij niet lang daarna terug.' Arsenal speelt zaterdag thuis in de FA Cup tegen rivaal Tottenham Hotspur en een week daarna volgt het uitduel met Aston Villa in de competitie.

Manager Alan Pardew van Newcastle, die Vurnon Anita en Tim Krul tegen Arsenal in de basis opstelde, vindt dat zijn ploeg op zijn minst een punt had verdiend. 'Wij waren zeker niet minder dan Arsenal, maar een dekkingsfout bij een vrije trap kost ons de wedstrijd. Toch vind ik dat we met opgeheven hoofd kunnen terugkijken op dit duel. We hoeven ons niet te schamen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen