Wenger spreekt berichten over ruzie Sánchez fel tegen

Reacties

Arsène Wenger heeft maandagmiddag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Bayern München geprobeerd een einde te maken aan de onrust rond Alexis Sánchez. Van een confrontatie met teamgenoten is volgens de Franse manager geen sprake geweest.

Wenger spreekt berichten over ruzie Sánchez fel tegen

Volgens Engelse media als de BBC was niet de keuze van Wenger voor een directere speelstijl maar een conflict tijdens een midweekse trainingssessie de reden van het passeren van Sánchez voor de topper tegen Liverpool (3-1 nederlaag). De Chileen zou voortijdig zijn vertrokken bij een training en vervolgens bij de kleedkamer ruzie hebben gekregen met verschillende collega's.

Onzin, zei Wenger. 'Niet dat ik weet. Er is niets gebeurd, helemaal niets. Na de wedstrijd tegen Liverpool heb ik al uitgelegd dat de reden was dat ik directer wilde spelen. Verder kan ik niet klagen over zijn houding. Hij is een betrokken speler, soms weliswaar met excessief gedrag. Dat is alleen niet nieuw, zo was het in het verleden ook bij andere ploegen', aldus de Fransman.

Wenger liet de gelegenheid niet onbenut om de media te bekritiseren: 'Er klopte niets van, maar ik begrijp dat de kranten gevuld moeten worden. Dat moet ik respecteren. Als je niet wint, dan krijg je niet altijd eerlijke verhalen en dat moet ik maar accepteren.'

Waar de toekomst van Sánchez ligt, is onbekend. Er zijn volop transfergeruchten rond de aanvaller, wiens huidige contract over vijftien maanden afloopt. Wenger benadrukte dat Arsenal de touwtjes in handen heeft bij de huidige situatie. 'Of hij wel of niet blijft, hangt volledig af van Arsenal.'

The Gunners kunnen zich dinsdagavond revancheren tegen Bayern München, dat in Londen een 5-1 voorsprong verdedigt in het Champions League-tweeluik.

Zelf plaatste Sánchez maandagmiddag de volgende cryptische tekst op zijn Instagram-account:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.