Wenger prijst Sutton: 'Dat was 20 jaar geleden wel anders'

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger was verrast door de tegenstand die Sutton United zijn ploeg bood in de bijzondere FA Cup-clash maandagavond. The Gunners plaatsten zich ten koste van de vijfdedivisionist voor de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi (0-2).

Wenger prijst Sutton: 'Dat was 20 jaar geleden wel anders'

'We hebben onze taak volbracht', verzuchtte Wenger tegenover de BBC. 'Ik moet zeggen dat het behoorlijk lastig was op dit kunstgrasveld. Het was absoluut geen makkelijke wedstrijd. We moeten Sutton de credits geven, want ze profiteerden van elke fout die we maakten op dit veld. Ze speelden erg sterk', aldus de Fransman, die tevens verbaasd was over het niveau van de gastheren.

'Toen ik hier twintig jaar geleden langskwam waren ze in de vijfde divisie fysiek niet zo goed als nu. Ze speelden goed georganiseerd en met een enorme wilskracht. Als we niet zo goed mentaal waren voorbereid waren we niet doorgegaan vandaag', benadrukte Wenger, die de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen kreeg vanwege de beschamende 5-1 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League.

De aanwezigheid van Arsène Wenger en onder anderen Alexis Sánchez op Gander Green Lane bracht de nodige media-aandacht met zich mee.
De aanwezigheid van Arsène Wenger en onder anderen Alexis Sánchez op Gander Green Lane bracht de nodige media-aandacht met zich mee.

'Ik heb niet echt genoten vanavond, want we moesten echt absoluut winnen en dat was riskant. Het is belangrijk voor het vertrouwen van mijn spelers. Bij Bayern stond het bij rust 1-1 en toen ging het in de tweede helft helemaal mis, dus toen het vanavond in de rust 0-1 stond was het zeker nog niet afgelopen.'

Na de overwinning op Sutton United wacht Arsenal in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi opnieuw een non league-club. Lincoln City, dat in de vorige ronde stuntte door Burnley uit te schakelen, vormt de volgende horde richting een dertiende FA Cup-zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.