Wenger optimistisch over inzetbaarheid Özil voor Arsenal

Arsène Wenger is vol vertrouwen dat een lichte knieblessure Mesut Özil er niet van weerhoudt om het zaterdag met Arsenal op te nemen tegen het Norwich City van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel. Santi Cazorla en Bacary Sagna moeten waarschijnlijk nog wat meer geduld hebben.

Wenger optimistisch over inzetbaarheid Özil voor Arsenal

Özil hield aan de 5-3 overwinning van Duitsland in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden een beurse knie over, maar volgens Wenger zijn de klachten van de 25-jarige spelmaker dusdanig onschuldig dat hij zaterdag in actie kan komen. 'Het komt wel goed met hem. Hij heeft alleen een trap gehad op zijn knie, meer niet. Natuurlijk is er altijd sprake van enige twijfel, maar in dit geval zijn die twijfels niet groot', zegt Wenger op de clubwebsite.

De ziekenboeg van Arsenal stroomt sowieso geleidelijk weer leeg, want Cazorla en Sagna naderen hun rentree. De Spaanse middenvelder stond al sinds medio september aan de kant met een enkelblessure en de Franse verdediger stond door hamstringklachten sinds begin oktober buitenspel, maar Wenger acht het reëel dat het duo zaterdag weer bij de wedstrijdselectie zit.

Dat geldt niet voor Theo Walcott. De rappe vleugelspits staat op het punt de volledige training te hervatten, maar is volgens de Franse manager nog twee weken af van zijn eerste officiële minuten sinds 18 september. Ook Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain en Lukas Podolski zijn voorlopig nog niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen