Wenger opent aanval op geldbeluste criticasters

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft afgelopen weekeinde fel uitgehaald naar zijn criticasters. Punt van discussie is het zuinige transferbeleid van de Fransman. Ondanks de gezonde financiële situatie van de club, weigert Wenger de geldbuidel open te trekken voor grote namen.

Wenger opent aanval op geldbeluste criticasters

'Dat wij geen verlies lijden is puur omdat we weinig geld uitgeven', aldus Wenger. 'Het is vreemd dat ik erop word aangesproken dat we winst maken, terwijl de managers die verlies lijden dat kunnen doen zonder dat daarbij vraagtekens worden geplaatst.'

Wenger zegt ook de komende transferperiodes vast te houden aan zijn filosofie. 'Een speler als Jack Wilshere had bij ons geen basisplaats gehad als ik afgelopen zomer veel spelers had gekocht. Ik wil doorgaan waar ik al jaren mee bezig ben: jonge spelers zo goed mogelijk ontwikkelen. Ik houd geen lijsten bij van spelers die onder mij zijn doorgebroken, maar ik denk vaak: hé, die is bij mij begonnen.'

Arsenal heeft sinds 2005 geen prijs meer gewonnen. The Gunners krijgen vaak complimenten voor de aanvallende manier van spelen; vaak daaraan toegevoegd dat de Londenaren met een iets gedurfder aankoopbeleid wellicht meer zilverwerk hadden gewonnen.

Wenger: 'Ik ben niet bang om geld uit te geven. Ik heb waarschijnlijk de verkeerde reputatie. Marouane Chamakh is afgelopen zomer gratis overgekomen van Girondins Bordeaux. In plaats van complimenten dat we hem goedkoop hebben vastgelegd kregen we echter verwijten. Hadden we hem twee jaar geleden voor twintig miljoen euro vastgelegd was het prima geweest… Maar nu is het: hij durft geen geld uit te geven.

Arsenal is inmiddels in de Champions League hard op weg naar de knock-outfase. Gisteravond werd in Belgrado de tweede zege geboekt op Partizan. Het eerste duel won de ploeg van Wenger met ruime cijfers van Sporting Brama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen