Wenger moet Oxlade-Chamberlain zes tot acht weken missen

Reacties

Arsenal kan pas in de slotweken van het seizoen weer een beroep doen op Alex Oxlade-Chamberlain. De Engelsman is zes tot acht weken uitgeschakeld met een knieblessure.

Wenger moet Oxlade-Chamberlain zes tot acht weken missen

De 22-jarige buitenspeler hoeft geen operatie te ondergaan. 'Daar waren we afgaande op de MRI-scan eerst wel bang voor, dus dat is goed nieuws', vertelt manager Arsène Wenger op zijn perspraatje in aanloop naar het duel met Swansea City woensdagavond (20.45 uur). Oxlade-Chamberlain liep zijn blessure op na een botsing met Javier Mascherano in het verloren Champions League-duel met Barcelona op 23 februari (0-2).

Arsenal leed zondag tegen Manchester United, mede door twee doelpunten van tienersensatie Marcus Rashford, een pijnlijke 3-2 nederlaag. 'We hebben heel veel energie gestopt in het duel met Barcelona. Dat we toen verloren, heeft invloed gehad op ons zelfvertrouwen voor de wedstrijd tegen United', blikt Wenger terug.

In het duel met de ploeg van Louis van Gaal koos Wenger voor Danny Welbeck als vervanger van Oxlade-Chamberlain, maar ook die komt net terug van een blessure. 'Ik wil voorzichtig met hem zijn', zegt Wenger over de aanvaller, die sinds zijn rentree twee keer scoorde in twee competitieduels.

Na het treffen met Swansea woensdagavond maakt Arsenal zich op voor een beladen topper tegen rivaal Tottenham Hotspur zaterdag (13.45 uur). The Gunners en The Spurs zijn verwikkeld in de spannende titelrace in de Premier League en maken beiden jacht op koploper Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.