Wenger krijgt tijdens magere zege volle laag van Arsenal-fans

Arsenal blijft op koers voor een plek in de Champions League volgend seizoen, maar tijdens het thuisduel met Norwich City (1-0 winst) werd manager Arsène Wenger hevig bekritiseerd door de eigen fans.

De wedstrijd werd overschaduwd door de protesten van de Arsenal-fans, die voorafgaand en tijdens het duel met Norwich hun ongenoegen kenbaar maakten over wéér een jaar zonder kans op de landstitel. De club uit Noord-Londen wacht al twaalf jaar op het kampioenschap en dat is volgens een deel van de supporters de schuld van Wenger, die zijn langste tijd zou hebben gehad. Het is volgens de fans tijd voor verandering.

Op het veld leken de spelers hun fans gelijk te geven, want zij oogden zeer ongeïnspireerd. Arsenal had weliswaar een overwicht, maar Norwich bleef eenvoudig op de been in het Emirates Stadium. Sterker, de beste kansen voor rust kwamen van de bezoekers. Zo kreeg Nathan Redmond twee uitgelezen kansen, maar doelman Petr Cech voorkwam een tegentreffer voor The Gunners.

De zwakke eerste helft was koren op de molen voor de Arsenal-fans, die massaal riepen om het vertrek van Wenger. Na rust zorgde de Franse manager met een gouden wissel voor de ommekeer. Zes minuten nadat hij Danny Welbeck binnen de lijnen had gebracht, schoot de invaller op aangeven van Olivier Giroud ineens hard raak.

Niet veel later ging een vlammend schot van Mesut Özil net over het doel van Norwich City, terwijl doelman John Ruddy met een schitterende redding voorkwam dat Mohamed Elneny 0-2 maakte. Het tegen degradatie strijdende Norwich gokte op de tegenaanval, maar kwam er in de tweede helft niet zo gevaarlijk meer uit. De zege van Arsenal kwam daarom in de 750ste wedstrijd onder Wenger niet meer in gevaar.

Door de overwinning heeft Arsenal nu 67 punten uit 36, waardoor het derde staat in de Premier League. Manchester City kan zondag echter weer passeren als het wint op bezoek bij Southampton. Norwich City bezet de negentiende plaats en heeft twee punten achterstand op het nu veilige Newcastle United, dat een wedstrijd meer afwerkte.