Wenger bijt van zich af na stortvloed van kritiek

Reacties

De kritiek bij Arsenal op Arsène Wenger zwelt aan. De manager van de Londenaren laat echter niet over zich heen lopen en is op zijn beurt ontevreden over de fans.

Wenger bijt van zich af na stortvloed van kritiek

Al langer bevindt zich onder de fans van Arsenal een schare die uit is op het vertrek van Wenger, onder wie de club al twaalf jaar geen landstitel meer won (zie onderstaande tabel). De afgelopen weken is de onvrede over Wenger echter mainstream geworden in Noord-Londen. Volgens Engelse media was de weerstand tegen Wenger, die al sinds 1996 aan het roer staat bij The Gunners, in twintig jaar nog nooit zo hevig. Rondom het thuisduel met Norwich City van zaterdagavond staan grootschalige protesten gepland.

Het laat Wenger koud. 'Fans hebben zich laten manipuleren door ego's die er een bepaalde agenda op nahouden', zegt hij. Wenger ging nog iets verder in zijn kritiek op de fans, door te stellen dat de klinische sfeer in het Emirates Stadium een reden is voor de zwakke prestaties van dit seizoen.

'Ik begrijp alle frustraties van de fans', aldus Wenger. 'Want niemand is zo gefrustreerd als ik. We hebben de titel thuis tegen de kleinere ploegen verspeeld. Dat had ook te maken met de moeizame sfeer. Uit hebben we kampioensvorm getoond.' Om de kritiek af te weren wees Wenger ook naar de resulaten van de afgelopen jaren. 'Toen we net naar het nieuwe stadion waren verhuisd en veel schulden moesten afbetalen, was het doel om in vijf jaar drie keer de Champions League te bereiken. Het lukte ons vijf keer op rij.'

Of Arsenal ook dit seizoen de CL haalt, valt nog te bezien. De onvrede van de fans spitst zich namelijk toe op de ineenstorting sinds de jaarwisseling. Die heeft een vroeg einde gemaakt aan de titelrace en er ook voor gezorgd dat een plek in de topvier op de tocht staat. Arsenal staat vierde met slechts twee verliespunten minder dan het Manchester United van Louis van Gaal.

Klasseringen Arsenal sinds laatste titel
Seizoen Plaats
2004/05 2
2005/06 4
2006/07 4
2007/08 3
2008/09 4
2009/10 3
2010/11 4
2011/12 3
2012/13 4
2013/14 4
2014/15 3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.