Wenger hoopt rivaal Mourinho eindelijk eens te verslaan

Reacties

Manager Arsène Wenger krijgt zondag met het in goede vorm verkerende Arsenal dé kans om van de hatelijke nul af te komen tegen het Chelsea van José Mourinho.

Wenger hoopt rivaal Mourinho eindelijk eens te verslaan

'We zijn in het verleden een paar keer dicht bij een zege op Chelsea geweest, maar ook zondag zal het afhangen van de vorm van de dag', aldus Wenger tijdens de persconferentie. The Gunners wonnen de laatste acht wedstrijden in de Engelse competitie, en toch is de achterstand op koploper Chelsea liefst tien punten.

'Het is jammer dat we zo slecht aan het seizoen zijn begonnen. Maar na de winterstop presteren we wel fantastisch. Van mij had de competitie nog wel tien wedstrijden mogen duren. De spirit is er, laten we het seizoen mooi eindigen', aldus de Franse oefenmeester van Arsenal. Een overwinning van zijn ploeg op zijn rivaal Mourinho zou een goede start zijn voor de laatste fase van dit seizoen.

De onderlinge resultaten zijn duidelijk in het voordeel van Mourinho. Twaalf keer troffen ze elkaar, waarvan het Chelsea van Mourinho zeven keer als winnaar het veld verliet. Vijf keer eindigde de Londense derby tussen de Fransman en de Portugees in een gelijkspel. Wenger won dus nog nooit van Mourinho. Gezien de vorm van Arsenal is dit hét moment om daar een einde aan te maken.

Tel daarbij op dat Chelsea het zonder topscorer Diego Costa moet stellen en dat The Blues de laatste weken met moeite de overwinningen aan elkaar rijgt. Vorige week werd Manchester United (1-0) verslagen, terwijl een week daarvoor in de slotfase pas degradatiekandidaat QPR (1-0) opzij werd gezet dankzij voormalig Gunner Cesc Fabregas.

Acht jaar deelden Fabregas en Wenger lief en leed, maar zondag is de voormalige captain van Arsenal de tegenstander in het shirt van Chelsea.
Acht jaar deelden Fabregas en Wenger lief en leed, maar zondag is de voormalige captain van Arsenal de tegenstander in het shirt van Chelsea.

Spijt
De Spanjaard speelde jaren voor Arsenal, maar na zijn transfer naar Barcelona keerde hij afgelopen zomer terug naar Londen. Niet naar Arsenal, maar naar aartsrivaal Chelsea. Voor Wenger geen reden om zijn voormalige pupil geen warm onthaal te gunnen. 'Ik wil dat iedere speler gerespecteerd wordt. Ik hoop dat Fabregas zondag het respect krijgt dat hij verdient', aldus Wenger.

Toch had hij de middenvelder liever in het rood-witte tenue gezien. 'Ik heb er spijt van dat ik hem destijds naar Barcelona heb laten gaan. De club en ik hebben een positieve invloed gehad op het leven van Cesc. Het voelt ongemakkelijk om te verantwoorden waarom hij hier nu niet is', zegt Wenger tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.