Wenger baalt van rode kaart, Mamic jubelt na wonder

Arsène Wenger wil niet bij de pakken neerzitten na de valse start in de Champions League. De manager van Arsenal blijft positief ondanks de 2-1 nederlaag bij Dinamo Zagreb.

'Het is een teleurstellend resultaat, want we kregen genoeg goede kansen. Deze gingen er echter niet in', reageerde Wenger na de wedstrijd. Breekpunt was het wegsturen van Olivier Giroud, die vijf minuten voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. 'Het was moeilijk om een achterstand goed te maken met een man minder, zoals vijftig minuten het geval was.'

'We waren niet best vanavond en hadden beter moeten reageren bij de tweede goal', verwees Wenger naar de 2-0 in de 58ste minuut van Júnior Fernandes, die scoorde uit een hoekschop. 'Maar we kunnen ons nog altijd kwalificeren voor de achtste finale als we de komende vijf wedstrijden wél goed presteren. We starten vaker slecht, maar ik vertrouw erop dat we het rechtzetten.'

Waar Wenger voor de vijftigste keer verloor in de Champions League, boekte zijn collega Zoran Mamic juist zijn eerste overwinning in het kampioenenbal. 'Natuurlijk voel ik me fantastisch', reageerde de trainer van Dinamo. 'Voor de wedstrijd hoopte ik al een klein beetje op een wonder. Dit is natuurlijk een reden voor een feestje!'

'Halverwege waren we het er in de kleedkamer over eens dat we niets zouden wijzigen aan onz strijdwijze', vervolgde Mamic. 'De rode kaart voor Giroud maakte het voor ons makkelijker, maar Arsenal blijft een topteam. Nu wacht een bezoek aan Bayern in de volgende speelronde. Dan hopen we weer te verrassen. Niet verliezen zou al een verrassing zijn.'