Wenger: 'Als ik nu niet lach, dan lach ik nooit meer'

Na de duidelijke 5-0 overwinning op FC Porto is Arsenal-coach Arsène Wenger een meer dan tevreden mens. De Franse oefenmeester kijkt uit naar het vervolg in de Champions League en kent geen angst voor welke tegenstander dan ook.

'We hebben in de wedstrijd tegen FC Porto tachtig van de negentig minuten gedomineerd', blikt Wenger terug op het duel met de Portugezen. 'Ze hebben een handvol kansen gehad in het begin van de tweede helft, maar wij waren duidelijk de betere. We maakten een paar mooie doelpunten en we speelden attractief. We deden wat we het liefst doen: winnen met stijl en telkens met overtuiging de aanval zoeken. Als ik nu niet lach, dan lach ik nooit meer.'

'Ik heb het grappige gevoel dat het misschien wel goed is om in de kwartfinale een Engelse ploeg te treffen', meent de coach van The Gunners die in de competitie zowel uit als thuis onderuit ging tegen Chelsea en Manchester United. 'Het zou een goede gelegenheid zijn om te laten zien waar we toe in staat zijn. We kunnen het in ieder geval niet slechter doen dan in de competitie. Ik wil vooral benadrukken dat het spelen tegen de clubs die ons in de Premier League pijn hebben gedaan, geen obsessie mag worden.'

Na de winst op FC Porto ging de aandacht vooral uit naar Nicklas Bendtner die drie keer scoorde. 'Van Samir Nasri wisten we dat hij verschrikkelijk talentvol is, maar hij wordt steeds efficiënter en hij maakte werkelijk een fantastische goal', zet Wenger ook andere spelers in de spotlight. 'Door de blessure van Cesc Fabregas speelde hij nu centraal, maar hij kan ook uitstekend aan de buitenkant spelen. Andrei Arshavin was ook weer fantastisch. Als hij één-op-één met een tegenstander komt, dan weet je dat hij er langs gaat. Alleen speciale voetballers kunnen dat.'