Arsenal dankzij drie goals Bendtner ruim langs Porto

Nicklas Bendtner heeft Arsenal naar de laatste acht van de Champions League geschoten. De club uit Londen was in eigen huis veel te sterk voor FC Porto (5-0), dat het heenduel nog had gewonnen.

Arsenal startte uitstekend aan de wedstrijd en had halverwege het duel al een ticket voor de kwartfinale van de Champions League kunnen boeken. Het vizier stond echter niet op scherp bij de ploeg uit Londen, waardoor het bij rust slechts 2-0 stond door twee treffers van Bendtner.

De spits uit Denemarken, komende zomer tegenstander van Oranje tijdens het WK in Zuid-Afrika, opende in de tiende minuut de score namens Arsenal. Een steekpass van Samir Nasri op Andrei Arshavin kwam via de kluts bij Bendtner terecht, die beheerst de 1-0 binnenschoot.

Een kwartier na de openingstreffer verspeelde Jorge Fucile knullig de bal aan Arshavin, die na een knappe individuele actie de vrijstaande Bendtner voor het doel vond. Die passeerde Hélton voor de tweede keer en zorgde zo voor een comfortabele 2-0 voorsprong voor Arsenal.

Arshavin miste echter nog twee grote kansen in de eerste helft, ook Abou Diaby was nog dicht bij een treffer en Bendtner zag dat Hélton zijn hattrick voorkwam. Maar na rust kwamen The Gunners niet meer in de problemen en breidden de voorsprong zelfs nog uit.

Nasri zette Arsenal in de 63ste minuut op 3-0 na een geweldige solo en drie minuten later zorgde Emmanuel Eboué op aangeven van Arshavin voor de vierde Arsenal-treffer. In blessuretijd was het Bendtner die alsnog zijn derde van de avond maakte, door een strafschop te benutten.

De 5-0 overwinning poetste de 2-1 nederlaag weg, die Arsenal op bezoek bij FC Porto leed. De ploeg van Wenger plaatst zich hierdoor eenvoudig voor de kwartfinale van de Champions League.