Arsenal verliest in Oporto door blunderende Fabianski

Het Champions League-duel tussen FC Porto en Arsenal (2-1) was in veel opzichten een opmerkelijke wedstrijd. De hoofdrollen waren voor de Arsenal-spelers Lukasz Fabianski en Sol Campbell.

Fabianski ging al na elf minuten gruwelijk in de fout. De Poolse doelman stond helemaal verkeerd opgesteld bij een scherpe voorzet van Varela. Fabianski probeerde zich nog te herstellen, maar hij kon niet voorkomen dat de bal in een keer in het doel verdween: 1-0.

Arsenal kwam die tegenslag al snel te boven. Tomas Rosicky kopte de bal bij de tweede paal voor het doel na een hoekschop van Samir Nasri en Sol Campbell kon simpel raak koppen. De 35-jarige verdediger begon dit seizoen bij Notts County op het vierde niveau en scoorde dus nu in de Champions League.

Voor Arsenal was de gelijkmaker een welkome opsteker. The Gunners waren gehavend afgereisd naar Oporto en stonden grote delen van de wedstrijd onder druk. FC Porto zocht de aanval zonder echt grote kansen te creëren.

De Portugezen wonnen doordat Fabianski in de 51ste minuut opnieuw onbegrijpelijk in de fout ging. De Pool raapte een terugspeelbal op en veroorzaakte daarmee een vrije trap voor Porto. Terwijl de spelers van Arsenal protesteerden, tikte Rúben Micael de bal snel naar Falcao die simpel kon scoren. Scheidsrechter Martin Hansson keurde de treffer curieus genoeg goed.

Hoewel de 2-1 zeer dubieus was te noemen, kwam Porto de zege wel toe. De Portugezen waren ook op voorsprong de betere ploeg. Arsenal mocht van geluk spreken dat het niet met een grotere nederlaag terugkeerde naar Londen.