Wembley komt dichtbij voor Van den Berg na stunt tegen Chelsea

Middlesbrough heeft dinsdagavond een volgende stap gezet in de richting van een plek in de League Cup-finale. De Championship-club won in de eerste wedstrijd in de halve finale verrassend van Chelsea, waar Noni Madueke opnieuw in de basis begon.

Middlesbrough
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Voor Madueke was het de tweede keer in de laatste drie wedstrijden van Chelsea dat hij aan de aftrap mocht verschijnen. De voormalige PSV'er moest samen met Cole Palmer en Raheem Sterling voor veel positiewisselingen en dynamiek zorgen in de voorhoede van The Blues. Chelsea drukte de huidige nummer twaalf van het tweede niveau in Engeland in hele fases naar achteren en creëerde prima mogelijkheden.

Toch was het Boro dat in de 37ste minuut op voorsprong kwam. Hayden Hackney bracht het publiek in het Riverside Stadium in extase door de bal van dichtbij in de verre hoek te schuiven: 1-0. Doelman Djordje Petrovic was kansloos op de inzet uit een lage voorzet van Isaiah Jones. Het was vanzelfsprekend een enorme opsteker voor Middlesbrough, waar vroeg in de wedstrijd al twee spelers geblesseerd waren uitgevallen, onder wie voormalig SC Cambuur-speler Alex Bangura. Hij had net als de negentienjarige Rav van den Berg een basisplaats.

Chelsea kreeg nog voor rust een uitgelezen kans om de achterstand weg te poetsen. Palmer schoot van dichtbij in de rebound over nadat doelman Tom Glover een schot van Enzo Fernández niet goed verwerkt had. Bij de jacht op de gelijkmaker had Pochettino na iets meer dan een uur genoeg gezien van Madueke. Hij ging samen met Fernández naar de kant om plaats te maken voor Armando Broja en Mykhailo Mudryk. De jonge Nederlander Van den Berg en zijn ploeggenoten kwam in de slotfase amper meer van eigen helft af. Wél lukte het om Chelsea keer op keer af te stoppen en zo de voorsprong over de streep te trekken.

Middlesbrough moet op 23 januari in de return op Stamford Bridge nog standhouden om de finale te bereiken. In de eindstrijd wacht voor Boro of Chelsea een confrontatie met Liverpool of Fulham, de teams die woensdagavond op Anfield beginnen aan hun tweeluik.