Weghorst wil bij AZ dezelfde weg bewandelen als Janssen

Reacties

AZ haalde de afgelopen vijf jaar tachtig miljoen euro binnen met spelersverkopen. Vincent Janssen zorgde voor een clubrecord met zijn transfer van 22 miljoen naar Tottenham Hotspur. Zijn (beoogde) opvolger Wout Weghorst is de nieuwe groeibriljant.

Weghorst wil bij AZ dezelfde weg bewandelen als Janssen

De gelijkenissen tussen Janssen en de van Heracles Almelo overgenomen Weghorst zijn frappant. Fysiek sterke spitsen en door iedereen geroemd om hun geweldige mentaliteit. Beiden moesten keihard werken om profvoetballer worden. In hun leven ging niets vanzelf. Zij waren geen natuurtalenten voor wie de weg naar de top lag uitgerold.

'Ik heb een flinke inhaalslag moeten maken. Los van onze kwaliteiten, Vincent en ik gaan er allebei voor', vertelt de 23-jarige Weghorst over de overeenkomsten met zijn voorganger in Alkmaar aan Voetbal International. 'Die vergelijking tussen ons wordt snel gemaakt, daar kan ik ook niet onderuit, maar ik ben er zelf niet mee bezig. Alle facetten van het voetbal beheers ik wel, maar niets is nog echt top bij mij. Dit was daarom een ideale transfer voor mij.'

Jaap Stam is zeer gecharmeerd van Weghorst. Hij wilde hem graag meenemen naar Reading, maar dat zag de spits niet zitten. Ondanks het lucratieve contract. 'Ik kies in deze fase niet voor het geld. Ik wil het uiterste uit mijn mogelijkheden halen. Liever bewandel ik dezelfde weg als Vincent Janssen.' Hij sluit niets uit voor zichzelf. 'Ik heb al een keer Jong Oranje gehaald', lacht hij. Om er meteen aan toe te voegen: 'Maar nu ben ik weer die nuchtere Tukker.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het volledige interview met Wout Weghorst, de man die Vincent Janssen moet opvolgen bij AZ. Bestel VI nr. 29 online of lees het hele artikel op Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.