Weg vrij voor Hiddink na bevestiging vertrek Slutsky

Reacties

Vitaly Mutko, het hoofd van de Russische voetbalbond, heeft bevestigd dat Leonid Slutsky is vertrokken als bondscoach. De 45-jarige coach liet na de uitschakeling in de groepsfase al doorschemeren dat hij geen toekomst voor zichzelf zag als keuzeheer.

Weg vrij voor Hiddink na bevestiging vertrek Slutsky

'Zaterdag hebben we een overeenkomst bereikt over het vertrek van Slutsky', meldde Mutko in een verklaring. 'Maar hij zal zijn kennis blijven delen met het nationale elftal.'

Slutsky combineerde zijn functie als bondscoach met zijn baan als trainer van CSKA Moskou en kan zich nu dus weer volledig op zijn club gaan richten.

Hiddink is een van de mogelijke opvolgers van Slutsky. Hij is reeds persoonlijk gepolst voor een technische functie. Hiddink, die zeer goed bevriend is met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, heeft eerder al aangegeven dat hij nog niet 'met pensioen' wil. Hij wordt in november zeventig jaar en voelt zich nog vitaal genoeg om een relatief kortlopende klus als bondscoach aan te pakken. Hiddink was eerder tussen 2006 en 2010 in dienst van de Russische bond.

Rusland is gastland van het komende WK voetbal in 2018. Het hoeft dus geen kwalificatiewedstrijden te spelen en wil met een intensief 'topsportprogramma' ervoor zorgen, dat de nationale ploeg over twee jaar een succesvol toernooi kan afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.