Weergaloze Messi ook te sterk voor Real Zaragoza

Barcelona heeft het uitduel met Real Zaragoza gewonnen en daar was één man verantwoordelijk voor: Lionel Messi. De Argentijn was ongrijpbaar en was betrokken bij alle treffers van Barça (2-4).

De ploeg van trainer Pep Guardiola speelde geen grootse wedstrijd in La Romareda, maar had de beschikking over Messi. De aanvaller was al verantwoordelijk voor de laatste zes treffers van Barcelona in de Primera División en ging ook in Zaragoza door met scoren. In de vijfde minuut zette hij de bezoekers met een kopbal op voorsprong, maar daar bleef het niet bij.

Messi hield zich nog een uur rustig en besloot in de 66ste minuut zich weer te laten gelden. De Argentijn veroverde de bal, versnelde en soleerde naar de 0-2. Twaalf minuten later schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied Barça's derde treffer binnen, waarna hij het wel mooi vond. Twee keer gunde hij in kansrijke positie de bal aan Zlatan Ibrahimovic, die echter faalde.

Adrián Colunga, invaller bij Zaragoza, bracht met twee treffers in de 85ste en 89ste minuut de spanning weer helemaal terug. Maar Messi zorgde voor het slotakkoord. Hij sneed vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen en dribbelde de verdedigers van de thuisclub helemaal dol. Jiri Jarosik besloot Messi neer te leggen, waarna Ibrahimovic met een strafschop de 2-4 maakte.

Door de uitzege komt Barcelona weer op gelijke hoogte met Real Madrid. Beide teams hebben 68 punten uit 27 wedstrijden. Real heeft een beter doelsaldo, maar Barça won het eerste onderlinge treffen. Op 11 april gaat Barcelona op bezoek in het Santiago Bernabéu.