Van der Vaart opnieuw belangrijk voor Real Madrid

Real Madrid blijft koploper in de Primera División. De ploeg kwam moeizaam op gang tegen Sporting Gijón en zag Rafael van der Vaart opnieuw een belangrijke rol vertolken (3-1).

In de eerste helft kreeg Gonzalo Higuaín twee grote kansen en werd Real een aantal keer onterecht teruggefloten vanwege buitenspel. Sporting was duidelijk naar Madrid gekomen om de schade beperkt te houden en slaagde daar ook lange tijd in. In de 53ste minuut kwam de ploeg uit Gijón zelfs op voorsprong.

Op aangeven van Diego Camacho zette David Barral de bezoekers op voorsprong, maar lang kon de club daar niet van genieten. Van der Vaart leek hands te maken na een vrije trap van Cristiano Ronaldo, maar mocht doorgaan en zette de gelijkmaker op het bord.

Daarna was Real Madrid niet meer te stoppen. Twee minuten na de 1-1 zette Xabi Alonso De Koninklijke op voorsprong uit een hoekschop van Ronaldo. Higuaín bepaalde in de 68ste minuut de eindstand op 3-1, waardoor Real koploper blijft. Sporting Gijón blijft steken op de twaalfde plaats.