Weergaloze goals Azpilicueta en Fàbregas vellen Leicester

Chelsea heeft door een flinke portie veerkracht te tonen na twee duels zonder zege weer eens gewonnen. Dankzij een spectaculaire 2-4 overwinning op Leicester City bereikte de ploeg van manager Antonio Conte de vierde ronde van het toernooi om de League Cup.

Chelsea haalde uit de laatste twee competitiewedstrijden slechts één punt en Leicester leek de problemen aanvankelijk te vergroten. Zonder N'Golo Kanté, de middenvelder die vorig seizoen furore maakte bij Leicester zat op de bank, ging het al in de zeventiende minuut mis. Chelsea-goalie Asmir Begovic en César Azpilicueta begrepen elkaar niet en zagen Shinji Okazaki profiteren. De Japanner kopte de bal na verkeerd terugleggen van Azpilicueta met een boogje over de doelman heen.

Tien minuten voor rust verdubbelde Leicester de score en weer was Okazaki de gevierde man. De Japanner volleerde oog in oog met Begovic raak, Azpilicueta kwam net te laat om de bal nog van de lijn te halen. Chelsea liet zich echter niet uit het veld slaan en een knappe kopbal van Gary Cahill betekende nog voor de onderbreking de 2-1.

Het mooiste doelpunt van de avond viel in de vijftigste minuut. César Azpilicueta kreeg de bal op achttien meter van het doel voor zijn voeten en volleerde kiezelhard in de bovenhoek. Na de 2-2 had Leicester niets meer in te brengen tegen Chelsea. Michy Batshuayi zag zijn fraaie schot knap gered worden door keeper Ron-Robert Zieler, terwijl invaller Diego Costa de bal net naast het doel van de Duitser schoof.

Omdat Leicester met dank aan uitblinker Zieler en ondanks de rode kaart voor Marcin Wasilewski - hij deelde een elleboogstoot uit aan Diego Costa - toch overeind bleef, moest er een verlenging aan te pas komen. Al in de tweede minuut schoot Cesc Fàbregas uit de mooiste aanval van de wedstrijd raak na een subliem hakballetje van de ingevallen Eden Hazard. Na weer een goede actie van Hazard en een fout van uitgerekend Zieler kreeg Fàbregas de bal voor zijn voeten en wederom faalde hij niet: 2-4.

Leicester City kwam die klappen niet meer te boven, waardoor Chelsea zich voor de vierde ronde van het toernooi om de League Cup plaatste.