Weergaloos Barcelona sprint langs speelbal Atlético

Barcelona had zo'n avond waarop alles lukte en waarop alle gecombineerde klasse een niet te stoppen geheel vormde. Atlético Madrid was in Camp Nou het kansloze slachtoffer, dat er binnen negen minuten drie om de oren kreeg en met een 6-1 nederlaag naar huis werd gestuurd.

De verschillende manieren waarop de Catalanen toesloegen, waren veelzeggend. Rafael Márquez kopte na twee minuten raak uit een hoekschop van Xavi. Samuel Eto'o benutte drie minuten later een strafschop na een lichte overtreding op Lionel Messi van Tomas Ujfalusi. En Messi maakte het trio snelle goals vol met een snel genomen vrije trap in de hoek tegenover Grégory Coupet, die zijn muur nog stond te instrueren.

Iedere aanval leverde daarna een doelpunt of bijna een treffer op. Barcelona bleef de gevaarlijkste, al kwam Atlético terug tot 3-1. Maxi Rodríguez krulde de bal met veel gevoel in de verre hoek langs Víctor Valdés. Barça antwoordde met goals van Eto'o (aanname op de borst, kappen, scoren) en van Eidur Gudjohnsen, die uit de rebound scoorde nadat Andres Iniesta na een soleerde op de paal had geschoten.

Op dat moment stonden er pas 29 minuten op het scorebord. Logischerwijs daalde het tempo omdat Atlético zich kanloos waande en Barcelona niet kon blijven razen. Invaller Thierry Henry liet het thuispubliek nog één keer juichen. De Fransman zette zelf een aanval op en kreeg de bal via Xavi en Bojan weer terug om de eindstand op 6-1 te bepalen.

Barcelona klom met de galavoorstelling naar de derde plaats in de Primera División. Atlético is terug op aarde en moet vrezen de zevende plaats kwijt te raken.