Villarreal blijft koploper na twee doldwaze minuten

Gonzalo Rodríguez en Joseba Llorente zorgden er in één minuut tijd voor dat Villarreal een 1-0 achterstand wegwerkte tegen Betis Sevilla en met 2-1 won. De thuisclub blijft door deze overwinning koploper van de Primera División.

Na twintig minuten spelen kwam Betis in El Madrigal op voorsprong door een treffer van Damiá. Mark González gaf voor en Damiá wist ondanks goed handelen van Villarreal-doelman Diego López te scoren. Na de openingstreffer ging Villarreal op zoek naar de gelijkmaker, maar bij rust stond het nog altijd 0-1.

In de tweede helft zette Villarreal meer aan. De ploeg creëerde veel kansen, maar het duurde lang voor de thuisclub de gelijkmaker wist te vinden. In een tijdsbestek van twee minuten had Villarreal echter gelijkgemaakt én een voorsprong genomen.

Verdediger Rodríguez kopte knap een vrije trap achter doelman Casto Espinoza. En een minuut na de gelijkmaker was Llorente de gevierde man bij El Submarino Amarillo. In een klutssituatie kwam de bal voor zijn voeten en de spits aarzelde niet, Casto kon alweer vissen.

Villarreal speelde de wedstrijd in de laatste twintig minuten vakkundig uit. De club van trainer Manuel Pellegrini blijft door deze overwinning koploper in de Primera División. Zondag kan Valencia op gelijke hoogte komen, als de ploeg op bezoek gaat bij Real Valladolid.