Weer miljoenen voor Twente: Promes naar Spartak Moskou

Reacties

Na Dusan Tadic is FC Twente in de persoon van Quincy Promes ook zijn tweede spelbepalende speler kwijt. Waar de Servische spelmaker eerder al voor veertien miljoen euro naar het Southampton van Ronald Koeman vertrok, heeft Spartak Moskou de komst van de enkelvoudige Oranje-international voltooid.

Weer miljoenen voor Twente: Promes naar Spartak Moskou

Promes tekent in de Russische hoofdstad een contract voor vier jaar en verlost Twente verder van de financiële problemen. De Tukkers staan bij de licentiecommissie van de KNVB onder curatele en mogen de voor Promes ontvangen miljoenen deels aanwenden om Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle over te nemen. De middenvelder zal voor anderhalf miljoen euro overkomen en voor vier jaar tekenen. Twente zal de overgang vrijdag nog wereldkundig maken.

Dat het van een vertrek van Promes komt is wel enigszins verrassend. In maart tekende hij nog een nieuw contract tot medio 2017 bij de club waar hij sinds 2009 deel uitmaakte van de jeugdopleiding en die hem in het seizoen 2012/13 met succes verhuurde aan Go Ahead Eagles. Die club hielp hij als trefzekere aanvallende middenvelder (zeventien goals in alle duels) aan promotie naar de Eredivisie.

Dragend
Trainer Alfred Schreuder had dit seizoen voor Promes eenzelfde rol in gedachten na het vertrek van Tadic. De 22-jarige Amsterdammer leek voorbestemd de nieuwe aanvalsleider te worden en vervolgens als dragende speler te vertrekken uit Enschede.

In de schaduw van Tadic toonde Promes vorig seizoen dat aan te kunnen, al deed hij dat wel in een rol als rechterspits. Op die positie bewees hij zijn waarde getuige elf goals en acht assists. Promes ontwikkelde zich dusdanig snel dat hij na één seizoen in de Eredivisie al bij de voorlopige WK-selectie van Louis van Gaal zat. Het WK haalde hij niet, wel was het genoeg voor een transfer naar Spartak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.