Weer Europees voetbal voor Koeman: 'Dat had ik niet verwacht'

Reacties

Ook in zijn derde seizoen als manager in de Premier League veroverde Ronald Koeman een ticket voor Europees voetbal. De trainer van Everton hoopt nu het gat met de topzes te dichten, al toonde de 3-1 nederlaag bij Arsenal aan dat er nog een hoop werk te verrichten is.

Weer Europees voetbal voor Koeman: 'Dat had ik niet verwacht'

Dat resultaat veranderde niets meer aan de eindklassering van Everton, dat net name in eigen huis sterk presteerde en als nummer zeven van Engeland naar de voorronde van de Europa League mag. Koeman, afgelopen zomer overgekomen van Southampton, keek positief terug op het seizoen. 'Dit is een erg goede prestatie en dat had ik niet verwacht in mijn eerste seizoen. We willen nu door en onszelf verbeteren. Deze wedstrijd liet goed zien wat er moet veranderen.'

Arsenal speelde door de vroege rode kaart van Laurent Koscielny een groot deel van de wedstrijd met tien man. Toch verloor Everton. 'We moeten beter omspringen met de vele kansen die we creëerden en een beetje agressiever zijn op verschillende delen van het veld', zei Koeman bij Sky Sports. 'Het was niet goed genoeg. We deden er alles aan om te winnen, maar hadden moeten scoren in de eerste helft. Dat is het verschil tussen ons en Arsenal', vulde hij aan bij BBC.

Koeman richt zijn blik daarom op de transfermarkt. 'We moeten spelers met meer productiviteit vinden. Het bestuur zal me daarin steunen. We willen meer kwaliteit aantrekken.' Bovendien zullen The Toffees wellicht vervangers moeten halen voor Romelu Lukaku en Ross Barkley. Over de situatie van Barkley komt maandag duidelijkheid. De Engelse middenvelder heeft zijn contract nog altijd niet verlengd. 'Hij heeft een erg goed aanbod gekregen, het is nu aan hem', aldus Koeman.

Waar Barkley zich nog moet uitspreken over zijn toekomst op Goodison Park, heeft Lukaku al laten doorschemeren een transfer te willen maken. Koeman houdt de Belgische clubtopscorer (25 goals) het liefst binnenboord. 'Het uitgangspunt is dat we alle goede spelers bij het team willen houden. We zullen wel zien of er interesse is voor hem. De uiteindelijke beslissing is aan het bestuur.' Verkopen is niet per se noodzakelijk, omdat Lukaku nog tot 2019 onder contract staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.