Weer bonje met Legia: drie Britse agenten gewond

Reacties

Opnieuw is Legia Warschau op een negatieve manier in het nieuws. Een groepje raddraaiers heeft zich donderdagavond in Birmingham misdragen, zo meldt de lokale politie. Drie agenten zouden gewond zijn geraakt.

Weer bonje met Legia: drie Britse agenten gewond
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Legia Warschau
Legia Warschau

De supporters van de Poolse topclub zijn in de tweede stad van Engeland aanwezig voor de wedstrijd van hun ploeg tegen Aston Villa in het kader van de Conference League. Op dit moment zijn er geen Legia-fans binnen op Villa Park, waar de wedstrijd al een poosje aan de gang is. Dat komt omdat er Polen slaags zijn geraakt met de lokale politie, blijkens een verklaring van de politiedienst van Birmingham.

'We kunnen op dit moment geen bezoekende supporters toelaten tot Villa Park, als gevolg van wanorde buiten het stadion waarbij er met projectielen naar agenten is gegooid. Er zijn al drie agenten gewond geraakt en er blijft een aanzienlijke politie-operatie van kracht', schrijft de politie, met het verzoek om Witton Lane, de brede straat die naar het stadion leidt, zo mogelijk te vermijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is de tweede keer dit seizoen dat er gedoe is met Legia – eerder in deze groepsfase waren er flinke ongeregeldheden rondom de wedstrijd bij AZ. Een speler van Legia moet zelfs in Nederland voor de rechter verschijnen, en AZ heeft besloten om geen supporters mee te nemen voor de return in Polen over twee weken.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.