'We willen geen degradatievoetbal spelen met Dordrecht'

Reacties

Ernie Brandts kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in de Eredivisie. De kersverse trainer van promovendus FC Dordrecht gaat voor lijfsbehoud, maar wel volgens de visie van de club. 'Dordrecht staat bekend om gedurfd voetbal en dat wil ik in stand houden', aldus Brandts tegenover Voetbal International.

'We willen geen degradatievoetbal spelen met Dordrecht'

De geboren Achterhoeker wil, net als Harry van den Ham het afgelopen seizoen, aanvallend voetbal spelen met FC Dordrecht. 'We willen echt niet alleen maar voor de pot hangen', zegt Brandts.

Toch zal handhaving lastig worden, beseft ook Brandts. 'Ja, dat klopt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. FC Dordrecht had afgelopen seizoen de voorlaatste begroting in de Jupiler League en toch wist de ploeg te promoveren. Dat zegt iets over de professionele wijze waarop er gewerkt wordt in Dordrecht. Ik weet zeker dat we ons volgend seizoen veilig zullen spelen in de Eredivisie.'

Brandts is blij dat hij na jaren in het buitenland weer in Nederland actief is. 'Vooral voor mijn familie. Mijn cv lag al een tijdje bij die club. Vandaag kreeg ik een telefoontje van Marco Boogers (technisch manager,red.) of ik naar de Krommedijk wilde komen. We zijn er direct uitgekomen Aan mij nu de opdracht om met FC Dordrecht een mooi seizoen te beleven', aldus voormalige international van Oranje.

Brandts is als trainer vooral bekend uit zijn tijd bij NAC Breda. Met die club behaalde hij in het seizoen 2007/2008 een historische derde plaats op de ranglijst. Hij was ook werkzaam bij FC Volendam, Rah Ahan FC in Iran, het Rwandese APR en Young Africans in Tanzania. Als speler diende hij onder meer PSV, Roda JC, De Graafschap en het Nederlands elftal.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.