'Bijna rond met Brood, maar betalen geen ministersalaris'

Reacties

Marco Boogers is ondanks de promotie naar de Eredivisie niet van plan het beleid aan te passen. Dat daardoor trainer Ruud Brood wordt misgelopen neemt de technisch manager van FC Dordrecht voor lief.

'Bijna rond met Brood, maar betalen geen ministersalaris'

'Technisch gezien waren wij eruit met Brood, maar wij gaan geen ministersalarissen betalen. Laten wij daarin een voorbeeld zijn voor de rest', zegt technisch manager Boogers tegenover Voetbal International.

Brood was in Dordrecht topkandidaat om Harry van den Ham op te volgen. Nu hij heeft getekend bij NEC moet Dordrecht op zoek naar een andere geschikte kandidaat, al neemt de club geen overhaaste beslissingen.

'Kom op zeg, het gaat om vijf trainingen per week. Desnoods laat ik de materiaalman de training leiden', grapt Boogers. 'Alles heeft tijd nodig en wij gaan geen bedragen betalen die wij niet kunnen betalen. Desnoods gaan we met de assistenten Gérard de Nooijer en Rody Hoegee verder, met iemand erbij die zijn hoogste trainerspapieren heeft.'

In dat kader ziet Boogers de opzet van bijvoorbeeld RKC Waalwijk als passend voorbeeld. De Waalwijkers stelden met de ervaren Martin Koopman een soort Engelse manager aan, met Rob Maas en Roy Hendriksen als veldtrainers. Maar ook in dat geval zal Boogers niet afwijken van de lijn die jaren terug al is ingezet. 'Wij doen alleen aanbiedingen die wij reëel vinden. Dat beleid hebben we al tien jaar.' (Marco Timmer en Jarno Verweij)

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.