'We kunnen draai om oren krijgen, maar er ook één uitdelen'

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink is na het moeizame 1-1 gelijkspel tegen Turkije niet bang voor een afstraffing tegen Spanje, dat dinsdag in De Arena revanche kan nemen voor de 5-1 nederlaag op het WK van afgelopen zomer.

'We kunnen draai om oren krijgen, maar er ook één uitdelen'

Oranje sloot de eindronde in Brazilië onder Louis van Gaal nog af als mondiale nummer drie, nadat het flitsend uit de startblokken kwam tegen de regerend wereldkampioen. Hiddink plaatste echter een kanttekening bij dat resultaat. 'Ik wil niet vervelend doen over de 5-1 winst op Spanje op het WK, maar tot vlak voor rust ging het niet zo goed. Toen draaide het om (dankzij de kopbal van Robin van Persie. red.). Na rust kreeg Arjen Robben vleugels.' Met de legendarische zege tot gevolg.

'Spanje zal dat dinsdag willen wegpoetsen', weet Hiddink, die de Spanjaarden zonder angst tegemoet treedt. 'Een draai om de oren kunnen we krijgen, maar we kunnen er ook één uitdelen', aldus de 68-jarige bondscoach, die bij zijn ploeg geen gebrek aan vertrouwen bespeurt. 'Ik weet niet of het vertrouwen broos is. Natuurlijk hadden we tegen Turkije weleens een foute pass, maar dat heeft niets met vertrouwen te maken. Wij vonden het team niet angstig spelen of met trillende beentjes rondlopen.'

Verschil
De resultaten onder Hiddink staan in schril contrast met die op het WK. Gevraagd naar de verschillen met dat toernooi, hield de keuzeheer van de KNVB zich op de vlakte. 'Dat weet ik niet, daar heb ik te weinig inzichten voor. Ik was er toen niet bij. Ik kan zwetsen, maar dat wou ik maar niet doen. De spelers spreken we daar niet over. Het WK is alweer redelijk lang geleden.'

Een overduidelijk verschil ten opzichte van 13 juni is de afwezigheid van Robin van Persie en Arjen Robben (foto). Zonder het duo liet Oranje tegen Turkije de kans liggen om in te lopen op Tsjechië. 'Met drie punten tegen Turkije was je dichtbij, maar ik ben niet uit het veld geslagen door de manier van spelen. In juni spelen we een cruciale wedstrijd bij Letland, dan hoop ik weer meer kwaliteit aan boord te hebben', waarmee Hiddink doelde op de rentree van Van Persie en Robben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.