'We hebben Valencia aan het twijfelen gebracht'

AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is trots op het feit dat zijn equipe dinsdagavond Valencia 'aan het twijfelen' heeft gebracht in de groepsfase van de Champions League. De Belgische ploeg had lang uitzicht op een gelijkspel, maar ging uiteindelijk nipt onderuit (2-1).

Nadat de thuisclub vroeg op voorsprong was gekomen in Mestalla, gaf Thomas Foket vijf minuten voor rust met zijn gelijkmaker vorm aan de Belgische hoop op een stunt. Lang bleef het 1-1, totdat Stefan Mitrovic iets meer dan een kwartier voor tijd met een eigen doelpunt  een wreed vonnis velde over zijn eigen ploeg.

'We hebben Valencia doen twijfelen. Dat is waar ik ook op gehoopt had, maar de uitslag is zuur', blikt Vanhaezebrouck terug. 'Deze prestaties zullen ook alleen als fantastisch bestempeld worden als we Europees overwinteren. We moeten realistisch zijn. De derde plaats wordt nu het hoogst haalbare, maar er zat meer in.' Gent bezet momenteel plaats drie in Groep H en vergaarde net als hekkensluiter Olympique Lyon pas een puntje uit drie duels. De achterstand op nummer twee Valencia bedraagt al vijf punten. Zenit St. Petersburg gaat aan kop met negen punten.

De oefenmeester vindt dat Gent recht had op meer. 'Dit is wel jammer voor mijn spelers, want ze verdienen dit niet. Na twintig minuten hebben ze er een schepje bovenop gedaan. Het is heel knap dat ze dat kunnen. We hebben ook gevaar gecreëerd, maar komen achter na een ongelukkige tweede goal. Het zat erg mee voor Valencia.'

Sven Kums, in het verleden in de Eredivisie actief voor SC Heerenveen, viel op aan Gentse zijde met een sterk optreden. 'Maar we hebben weer geen punten, dat is jammer. De eerste twintig minuten waren zij zeker beter. Daarna gingen we hoger spelen en na onze goal hebben we zelfs af en toe gedomineerd.'