Groep H: Valencia te sterk voor Gent, Zenit voorbij Lyon

AA Gent zoekt nog altijd naar de eerste driepunter in de Champions League na een bezoek aan Valencia. Olympique Lyon is er niet in geslaagd een einde te maken aan de zegereeks van Zenit Sint-Petersburg in Groep H.

Valencia - AA Gent 2-1
Het was ongetwijfeld schrikken voor Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck. Het brein achter de ploeg die vorig seizoen beslag legde op de Belgische titel werd in de beginfase overrompeld door gastheer Valencia.

Uit een voorzet van Paco Alcácer wandelde Sofiane Feghouli (foto) de 1-0 voorbij doelman Metz Sals. De Belgische sluitpost vertolkte even later een heldenrol door te voorkomen dat Daniel Parejo van dichtbij de marge verdubbelde.

Het was Thomas Foket die verantwoordelijk was voor de 1-1 ruststand. Valencia-aanvaller Santi Mina probeerde met een omhaal een bal uit het eigen strafschopgebied weg te werken, maar dat mislukte. Foket aarzelde niet en strafte de frivole actie af door de gelijkmaker hard voorbij keeper Jaume Domenech te schieten.

Dat Gent niet met een punt op zak huiswaarts keerde, was de schuld van de onfortuinlijke Stefan Mitrovic. De Servische verdediger werkte een inzet van José Gayá in zijn eigen doel. Zo zoeken de Belgen na drie wedstrijden nog altijd naar de eerste zege in Groep H. Nummer twee Valencia verdubbelt zijn puntenaantal met de tweede overwinning in de poule.

Zenit Sint-Petersburg - Olympique Lyon 3-1
In het koude Sint-Petersburg klapte de Zenit-aanhang de handen na drie minuten al warm na een treffer van Artem Dzyuba, die profiteerde van een fout van Christophe Jallet. De Franse rechtsback maakte zijn fout na rust deels goed door Alexandre Lacazette te assisteren bij de 1-1. De aanvaller rondde artistiek af met een bal achter zijn standbeen langs.

De goal van Lacazette bleek voor Lyon echter niet genoeg om iets over te houden aan het bezoek aan Rusland. Met een kiezelhard afstandschot bezorgde Hulk zijn ploeg wederom de leiding. Danny zorgde in de 83ste minuut voor het slotakkoord door er 3-1 van te maken. Zenit staat met negen punten uit drie wedstrijden fier bovenaan in Groep H. Lyon staat met slechts één punt laatste.