'We hebben te maken met een groot talent, reken maar'

VVV-Venlo hoopt de Nigeriaanse aanvaller Ahmed Musa op korte termijn te kunnen begroeten als nieuwe aanwinst. De Eredivisionist is op dit moment bezig om de laatste formaliteiten rondom zijn komst af te handelen.

'We hebben te maken met een groot talent, reken maar'

De transfervrije Musa, het afgelopen seizoen namens Kano Pillars topscorer van de Nigeriaanse competitie, zal naar alle waarschijnlijkheid een contract tot medio 2014 ondertekenen in Venlo.

Op 14 oktober wordt hij achttien jaar, op dat moment komt hij pas in aanmerking voor een werkvergunning in Nederland. 'Er is nog niks getekend, maar we hopen deze deal snel af te ronden', bevestigt voorzitter Hai Berden (foto) van VVV in gesprek met Voetbal International.

Musa maakte vorige maand zijn debuut in de nationale ploeg van Nigeria. 'We hebben te maken met een groot talent, ga daar maar van uit. Normaal gesproken is hij ook direct inzetbaar voor VVV. Hij heeft tot juli nog in competitieverband gespeeld in Nigeria en heeft daarna ook nog getraind met de nationale selecties. We verwachten hem fit in Venlo', aldus Berden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen