VVV-Venlo bijna rond met Nigeriaanse topscorer

VVV-Venlo hoopt de komst van de Nigeriaan Ahmed Musa binnen enkele weken af te ronden. De club is al een tijdje bezig met de aanvaller, maar kon de deal nog niet afronden.

VVV-Venlo bijna rond met Nigeriaanse topscorer

De aanvaller wordt op 14 oktober achttien jaar en komt dan in aanmerking voor een werkvergunning in Nederland. Aangezien Musa op dit moment clubloos is kan hij per direct de overstap naar Venlo maken.

Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Kano Pillars en werd hij met achttien doelpunten topscorer van de Nigeriaanse competitie. Ook zat hij bij de voorselectie van zijn land voor het WK in Zuid-Afrika. Musa overleefde de schifting niet, maar maakte begin september alsnog zijn debuut als international.

VVV hoopt binnenkort ook overeenstemming te bereiken met aanvaller Ruud Boymans (21) over het openbreken van zijn nog tot medio 2012 doorlopende contract.

'Ruud heeft zich dusdanig ontwikkeld dat wij hem langer willen binden. We zien in hem de spits van VVV voor de komende jaren', zegt directeur voetbalzaken Mario Captein tegen Voetbal International. Vorige week legde VVV-verdediger Ferry de Regt (22), die nog in bezit was van een jeugdcontract, al vast tot 2013.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen