Boymans bezorgt VVV punten tegen De Graafschap

VVV-Venlo heeft na een povere reeks weer eens gewonnen. De Limburgers speelden lang prima tegen een af en toe erg hard spelend De Graafschap en dat was voldoende voor een 1-0 overwinning.

Na vier verliespartijen op rij voerde VVV-Venlo-coach Jan van Dijk enkele wijzigingen aan in zijn basiself. Ferry de Regt en Josué moesten hun plek bij de eerste elf afstaan aan Frank van Kouwen en Jorge Chula. Zijn collega van De Graafschap, Darije Kalezic, begon met dezelfde elf als tegen SC Heerenveen waar met 3-2 van gewonnen was vorige week.

Vanaf het begin was de thuisploeg de betere ploeg en creëerde kans op kans. Ruud Boymans, Bryan Linssen en Patrick Paauwe, de routinier schoot een strafschop dermate zacht en getelefoneerd in dat Boy Waterman kon keren, lieten echter grote kansen onbenut.

Vlak voor rust was het wel raak. Jorge Chula passeerde Jordy Buijs doodeenvoudig en zag zijn scherpe voorzet tot doelpunt worden gepromoveerd door Boymans die als een ware spits zijn voet tegen de bal plaatste. Na rust veranderde nauwelijks iets aan het spelbeeld. VVV dicteerde en bleef kansen krijgen.

De Graafschap dat pas diep in de tweede helft via Hugo Bargas de prima Dennis Gentenaar testte, viel vooral op door vliegende tackles en mocht niet klagen dat slechts Vito Wormgoor met rood bestraft werd. Rogier Meijer en Yuri Rose lieten zich ook verre van onbetuigd. De laatste zag een vliegende sliding met gestrekt been bestraft worden door scheidsrechter Michel Winter met een gele kaart. De losse bal werd door Ken Leemans van 25 meter prachtig in de kruising geschoten, maar de arbiter had dus al gefloten.

De bezoekers hadden in de slotfase nog een offensief in petto. Dreigend was het zeker, maar Gentenaar hoefde niet boven zichzelf uit te stijgen om de nul te houden. Het venijn was ook uit de counters van VVV verdwenen en de Limburgers beperkten zich vooral tot teruglopen, maar haalde wel een broodnodige zege uit het strijdperk.