'We hebben de wedstrijd aardig verkloot met elkaar'

Na het gelijkspel afgelopen donderdag thuis tegen FC Groningen (2-2) hoopte Heracles Almelo op bezoek bij Willem II de lijn van die wedstrijd door te zetten, maar tot teleurstelling van trainer John Stegeman gaf zijn ploeg niet thuis.

'Ik vind dat we slap aan de wedstrijd zijn begonnen en eigenlijk ook wel zijn geëindigd in de eerste helft', reageerde Stegeman na de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'Volgens mij hebben we de wedstrijd aardig verkloot met elkaar. Dat heeft zich in de 2-0 tussenstand uitgedrukt en dat konden we in de tweede helft niet meer goedmaken.'

Bryan Linssen was het met zijn trainer eens: 'We begonnen heel slap, verloren heel veel duels en gaven gewoon twee knullige goals weg eigenlijk. Daarna was het heel zuur dat we met een 2-0 achterstand de rust ingingen. Dan is het heel moeilijk om nog terug te komen.'

'De eerste helft was gewoon schandalig, denk ik. Zo slap', luidde het harde oordeel van aanvoerder Mark-Jan Fledderus. 'Ik denk dat alle fiftyfifty-duels voor Willem II waren. Dan kan je nooit een goede wedstrijd spelen. Je kan er alles over roepen en zeggen, maar als de instelling niet goed is win je nooit een wedstrijd.'

Voorsprong
Heracles Almelo blijft door de nederlaag steken op de zestiende plek in de Eredivisie, die aan het einde van het seizoen deelname aan de play-offs om promotie/degradatie betekent. De voorsprong op hekkensluiter FC Dordrecht is nog maar vijf punten.

De supporters van Heracles waren niet te spreken over de inzet tijdens het uitduel met Willem II, want in Almelo werd de spelersbus opgewacht. Aanvankelijk ging alleen Simon Cziommer met de ongeveer tweehonderd fans in gesprek, maar later kwam de selectie toch in zijn geheel naar buiten.