Armenteros zet Willem II op spoor Europees voetbal

Reacties

Heracles Almelo wacht ook na het bezoek aan Willem II op een succes (3-0). Samuel Armenteros was opnieuw de beul voor zijn oude club en bracht daarmee Europa dichterbij voor de Tilburgers.

Armenteros zet Willem II op spoor Europees voetbal

Willem II presteert sterk en mag zelfs gaan denken aan het bereiken van de play-offs om een Europees startbewijs. De Tilburgers zijn geklommen naar de negende plaats met nog maar een marge van vier punten naar de voor de play-offs benodigde zevende plaats.

De negende overwinning van het seizoen kwam Willem II toe. Vooral in de eerste helft was het verschil groot. Heracles Almelo, dat donderdag door een arbitrale dwaling de zege op FC Groningen door de vingers zag glippen, kon nauwelijks anders dan verdedigen.

Op dat punt waren de gasten ook niet overtuigend. Na een kwartier kon Samuel Armenteros de score openen omdat Heracles-aanvoerder Mark-Jan Fledderus buitenspel voorkwam door te ver achter de defensie te staan. De Willem II-spits had daarna geen moeite om zijn oude club – van 2009 tot 2012 goed voor honderd duels voor Heracles - op achterstand te zitten.

Na ruim een half uur zorgde Robbie Haemhouts voor de genadeklap voor de zwakke Tukkers. De Belgische middenvelder kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten maar zijn schot was overtuigend; 2-0.

Juist die overtuiging ontbrak bij Heracles in Tilburg. In de tweede helft trokken de bezoekers vooral de aandacht met een door frustraties doorspekt gedrag. Weinig lukte bij de ploeg van trainer John Stegeman. Dat bleek ook in de slotfase toen Jeroen Veldmate met een eigen doelpunt het leed van Heracles verder vergrootte.

Dankzij de zege beleeft Willem II mooie tijden met Europese perspectieven. Dat feestelijke gevoel steekt schril af tegen de frustratie bij Heracles, dat als nummer zestien juist rekening moet houden met de Jupiler League als schrikbeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.