'We gingen in de rust vol schaamte naar binnen'

Een wonderbaarlijke wederopstanding. Zo mocht de comeback van FC Dordrecht op bezoek bij NAC Breda wel genoemd worden. De Brabanders kregen kans op kans in de eerste helft en liepen ook uit naar een 2-0 voorsprong, maar door twee goals in een tijdsbestek van drie minuten sleepte de hekkensluiter toch nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Verdediger Jeffry Fortes (op de foto in duel met Adnane Tighadouini) was duidelijk over het spel van de Dordtenaren in de eerste helft. 'Voor rust hebben we héél slecht gespeeld. We maakten persoonlijke fout na persoonlijke fout, waardoor zij op 2-0 konden komen. We gingen daarom vol schaamte naar binnen in de rust. Wat we in de eerste helft hebben laten zien kon gewoon niet. Juist daarom mogen we tevreden zijn dat we hier nog met een punt weg gaan.'

Trainer Jan Everse was ook niet bepaald te spreken over de eerste helft, zo vertelde hij aan FOX Sports. 'Als je heel kritisch kijkt, was het een foutenfestival. Wij gaven de goals gewoon weg. Na die 2-0 dachten we eigenlijk dat het over was en daarom zijn we maar va banque  gaan spelen. Dan zie je ook waarom NAC staat waar het staat. Het is ook geen Barcelona.'

Spectaculair
Hoewel het niveau niet hoog was, was het wel spectaculair in Breda. 'Je zit je niet te vervelen', beaamde Everse. 'Je valt dus zeker niet in slaap. Bij het terugkijken van wedstrijden van tegenstanders heb ik thuis nog wel eens dat mijn vrouw mij wakker moet schudden. Maar bij wedstrijden van ons zal niemand dat hebben. Het was opnieuw vermakelijk.'

In de laatste weken wil Dordt met opgeheven hoofd de Eredivisie verlaten. En dan niet met een verdedigende tactiek, maar door te vermaken. 'Alleen zijn we daar de laatste tijd weinig voor beloond en hebben we er vandaag wel een punt voor gekregen.  Beter een half ei dan een lege dop', zo vond Everse een spreekwoord om de situatie van zaterdagavond te omschrijven. 'Natuurlijk had ik liever drie punten gehad. Al is het alleen maar omdat mijn vrouw jarig is vandaag. En bovendien, vanochtend heb ik mijn eerste drie punten al gehad: toen heb ik drie slagroompunten gehaald. Al vind ik het puntje van vanavond toch belangrijker, hoor. En dat weet mijn vrouw ook. Anders zijn we niet zo lang getrouwd.'