Watford maakt met promotie droom Pozzo werkelijkheid

Reacties

Watford is gepromoveerd naar de Premier League. De koploper van de Championship, het tweede Engelse niveau, won eerder op de middag zelf met 2-0 bij Brighton & Hove Albion, doordat nummer drie Middlesbrough met 4-3 verloor bij Fulham zijn The Hornets verzekerd van promotie.

Watford maakt met promotie droom Pozzo werkelijkheid

Middlesbrough heeft met nog één wedstrijd te gaan vier punten minder dan Watford en kan de koploper dus niet meer achterhalen. De eerste twee teams in de Championship stromen direct door naar het hoogste niveau, terwijl de ploegen die tussen de derde en de zesde positie eindigen in play-offs strijden om het laatste ticket naar de Premier League.

Door de promotie van Watford komt de droom uit van eigenaar Giampaolo Pozzo, die dolgraag een team in de Premier League wilde hebben. De Italiaanse zakenman heeft volgend seizoen namelijk mogelijk in Italië (Udinese), Spanje (Granada) en Engeland (Watford) een club op het hoogste niveau spelen. Van Granada is het nog niet zeker of het in de Primera División blijft, de Spaanse club staat negentiende.

Voor Watford is het overigens pas de derde keer dat het uitkomt op het hoogste niveau in Engeland. De laatste keer dat The Hornets actief waren in de Premier League was in het seizoen 2006/07.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.