Waterreus en Ooijer geloven in kansen PSV tegen Atlético

Reacties

Ronald Waterreus ziet mogelijkheden voor PSV in het Champions League-duel met Atlético Madrid. 'Er is een reële kans om door te gaan', stelt de oud-doelman van de Eindhovenaren in gesprek met Voetbal International. 'In de voetballerij heb je altijd een kans', beaamt André Ooijer.

Waterreus en Ooijer geloven in kansen PSV tegen Atlético

'Natuurlijk heeft Atlético een betere selectie en natuurlijk is die ploeg favoriet, maar we praten hier niet over Barcelona, Real Madrid of Bayern München, hè', zegt Waterreus. 'Ik geloof echt dat er mogelijkheden liggen voor PSV.'

'Dat PSV eerst thuis speelt, vind ik een nadeel', merkt de ervaringsdeskundige Ooijer op. 'Alles valt of staat met die heenwedstrijd. In 2004/05 zaten wij ook in een poule die op papier te zwaar was om door te gaan. Later speelden we tegen Olympique Lyon (foto) en AS Monaco, ook twee zware tegenstanders. Maar we haalden wél de halve finale, waarin AC Milan maar net te sterk was', herinnert de voormalige verdediger.

Volgens Waterreus ligt de sleutel in het heenduel woensdagavond (20.45 uur) in het defensieve aspect: 'Het belangrijkste is dat PSV in Eindhoven geen doelpunt tegen krijgt, daar moet de focus op liggen. In dat geval zal Atlético in Spanje moeten komen en dat doen ze niet graag', weet de analyticus.

PSV was in het seizoen 2006/07 de laatste Nederlandse club die de kwartfinale van de Champions League wist te bereiken. De Eindhovenaren, destijds onder leiding van Ronald Koeman, schakelden Arsenal in de achtste finale uit. Daarna was Liverpool met 0-3 en 1-0 te sterk.

Lees in de nieuwe VI meer over de wedstrijd in de achtste finale tussen PSV en Atlético Madrid. 'PSV heeft wel degelijk kans tegen Atlético.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.