Wat je moet weten over Oranje-opponent Argentinië

Reacties

Nederland neemt het woensdagavond in São Paulo op tegen Argentinië. De inzet van het duel is een plek in de WK-finale in Estádio Maracanã. Voetbal International selecteerde vijf wetenswaardigheden over Oranje's tegenstander.

Wat je moet weten over Oranje-opponent Argentinië

● Argentinië is het enige land dat tijdens dit WK nog geen puntenverlies leed. De ploeg van bondscoach Alejandro Sabella won achtereenvolgens van Bosnië-Herzegovina (2-1), Iran (1-0), Nigeria (3-2), Zwitserland (1-0) en België (1-0).

● Argentinië is bezig aan een sterke reeks interlands. La Albiceleste bleef in zijn laatste tien wedstrijden ongeslagen (acht zeges en twee gelijke spelen). In die serie hielden de Argentijnen liefst acht keer hun doel schoon: alleen Bosnië-Herzegovina (één goal) en Nigeria (twee) slaagden erin de defensie te verschalken.

● Al vóór de start van het WK meldde Infostrada Sports dat Argentinië er alleen in slaagde wereldkampioen te worden op WK's waarbij de mascotte een hoed droeg. Dat gebeurde in 1978 in eigen land en acht jaar later in Mexico. Op het WK 1978 droeg de mascotte Gauchito een blauwe hoed en tijdens het WK 1986 was de mascotte een jalapeno peper met een sombrero. Voor de volledigheid: de mascotte van dit WK - Fuleco, een geel-blauw driebandgordeldier - draagt géén hoofddeksel.

● Als Oranje voor de vierde keer de finale van een WK-eindronde wil bereiken, moet het Argentinië een unieke nederlaag bezorgen. De Argentijnen verloren nog nooit een halve finale op een WK. Achtereenvolgens versloeg het land in die fase van het toernooi de Verenigde Staten in 1930 (6-1), Peru in 1978 (6-0), België in 1986 (2-0) en Italië in 1990 (1-1, winst na strafschoppen).

● Argentinië won negen van zijn laatste tien WK-wedstrijden. De enige nederlaag in die reeks dateert van de kwartfinale van het WK 2010, toen Duitsland met 4-0 te sterk was. Een andere serie is minstens zo imposant: Argentinië brak in tien van zijn laatste elf WK-duels als eerste de score open. Dit WK kwamen de Argentijnen nog niet op achterstand in een wedstrijd.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.