Wang wil af van kunstgras, geen sportieve doelstelling

Reacties

Hui Wang heeft tijdens zijn presentatie als eigenaar van ADO Den Haag aangekondigd dat de Haagse Eredivisie-club op afzienbare termijn terug wil naar gewoon gras. ADO moet onder het bewind van de Chinees de stap omhoog zetten, al weigerde Wang een sportieve doelstelling uit te spreken.

Wang wil af van kunstgras, geen sportieve doelstelling

Wel stelde Wang dat hij ADO internationaal op de kaart wil zetten. Dat moet onder meer gebeuren door buitenlandse topclubs naar Nederland te halen voor oefenwedstrijden. Het spelen op kunstgras past daarin niet volgens Wang. De club uit de Hofstad stapte daar anderhalf jaar terug nog op over na problemen met het natuurlijke veld en uit financiële overwegingen, maar gaat nu onderzoeken op welke termijn het mogelijk is terug te keren naar normaal gras. Het zou ADO in de ogen van Wang ook aanlokkelijker maken voor spelers uit het buitenland.

ADO presenteerde vrijdag met de Portugese aanvaller Wilson Eduardo de eerste versterking sinds de overname door Wang. De 24-jarige spits van Sporting Lisssabon komt uit het Zuid-Europese netwerk van United Vansen, het bedrijf van Wang. Met dergelijke investeringen, zowel in de spelersgroep als in de organisatie, wil Wang ADO naar een hoger niveau tillen. Dat resulteerde echter nog niet in een sportieve doelstelling. Daarover weigerde Wang uitspraken te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.