Walsh en Bizot grijpen laatste Europese ticket in België

Racing Genk heeft op overtuigende wijze een ticket voor de voorronde van de Europa League veroverd. De 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd tegen Charleroi werd knap weggepoetst: 5-1.

Nico Karelis was de gevierde man bij de ploeg van trainer Peter Maes door een hattrick te maken. Vooral zijn eerste doelpunt was belangrijk. Karelis schoot een strafschop binnen, vlak nadat Charleroi-doelman Nicolas Penneteau rood had gekregen.

De Nederlandse verdediger Sandy Walsh deelde in de feestvreugde door op slag van rust de 3-1 te maken. Na de hervatting liep Genk uit naar 5-1, wat voldoende was om het laatste Europese ticket in België te bemachtigen. Marco Bizot verdedigde negentig minuten lang het doel van Genk.