Racing Genk onderuit na vals alarm bij Charleroi

Charleroi heeft een rechtstreeks duel om de zesde plaats gewonnen van Racing Genk. Doelman Marco Bizot en verdediger Sandy Walsh konden niet voorkomen dat David Pollet de winnende goal maakte: 1-0.

Een fraaie kopbal van Pollet was Bizot in de 67ste minuut te machtig: 1-0. In de eerst helft was Genk nog de dominante ploeg geweest. Een doelpunt van de Nederlandse rechtsback Walsh (foto boven) werd voorkomen door Nicolas Penneteau, terwijl Neeskens Kebano de lat raakte.

Aangezien ook Thomas Buffel (ex-Feyenoord) zijn stempel niet kon drukken, pakte Charleroi drie belangrijke punten. De Waalse ploeg neemt de zesde plek, die aan het eind van het seizoen goed is voor een plek in de kampioenspoule, over van Genk.

De wedstrijd werd overigens bijna afgelast, toen na een uur het alarm in het Stade du Pays afging en aan de supporters gevraagd werd om het stadion te verlaten. De scheidsrechter legde het duel stil, maar na een paar minuten kon er weer verder worden gespeeld. Het bleek namelijk vals alarm te zijn.