Wagner speelt niet langer voor Duitsland na verwoeste WK-droom

Reacties

Sandro Wagner stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg van Duitsland. De spits van Bayern München hoorde dinsdag tot zijn eigen verbazing dat hij geen deel uitmaakt van de voorselectie van bondscoach Joachim Löw.

Wagner speelt niet langer voor Duitsland na verwoeste WK-droom

Dinsdagmiddag hield de aanvaller het niet droog toen hij hoorde dat hij er definitief niet bijzit tijdens het mondiale eindtoernooi in Rusland. Zijn ploeggenoten bij Der Rekordmeister waren er om hem te troosten. Het in duigen vallen van zijn WK-droom heeft de dertigjarige aanvaller doen besluiten om zich niet langer beschikbaar te stellen voor Die Mannschaft.

'Het is voor mij nu duidelijk dat mijn manier van open en direct communiceren niet past bij die van de technische staf', aldus de boomlange aanvaller tegenover Bild. 'Los daarvan staat dat ik de jongens in Rusland het allerbeste wens. Ik hoop dat ze terugkeren als wereldkampioenen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Een WK zou fantastisch zijn.'

Het leek er sterk op dat Wagner als pinchhitter mee zou gaan naar het WK in Rusland. Löw koos echter verrassend voor SC Freiburg-spits Nils Petersen. De 29-jarige aanvaller heeft nog geen interland achter zijn naam. Wagner scoorde daarentegen in de WK-kwalificatie nog vijf keer namens de wereldkampioen. De aanvaller kwam in de Bundesliga tot twaalf treffers.

Dinsdag kwam naar buiten dat Löw in ieder geval tot en met het WK van 2022 de bondscoach van Duitsland blijft. Tegen die tijd is Wagner alweer 34 jaar oud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.