Wagner in tranen na in duigen vallen WK-droom

Reacties

Sandro Wagner hield het dinsdagmiddag niet droog toen bekend werd dat hij geen deel uitmaakt van de voorlopige WK-selectie van Duitsland. Zijn ploeggenoten van Bayern München waren er om de dertigjarige spits te troosten.

Wagner in tranen na in duigen vallen WK-droom

Het leek er sterk op dat de aanvaller van Der Rekordmeister deze zomer als pinchhitter mee zou gaan naar het mondiale eindtoernooi in Rusland. Bondscoach Joachim Löw koos echter verrassend voor SC Freiburg-spits Nils Petersen. Een opmerkelijke keuze, aangezien de 29-jarige aanvaller nog geen enkele interland speelde voor Die Mannschaft.

Wagner scoorde in de WK-kwalificatie nog vijf keer namens de wereldkampioen. De aanvaller kwam in de Bundesliga tot twaalf treffers. Voor de dertigjarige Wagner was het WK in Rusland mogelijk zijn laatste kans om uit te komen op een wereldkampioenschap. In 2022 is de boomlange aanvaller namelijk 34 jaar.

Droom in duigen
Löw vertelde tijdens de bekendmaking van zijn selectie dat het soms bij een baan als bondscoach hoort om dromen van spelers te verwoesten. 'Sandro Wagner heeft een fantastisch karakter', vertelde de keuzeheer. 'Maar ik heb in dit geval voor Mario Gómez en Nils Petersen gekozen. Soms heb je daar niet zo veel argumenten voor. Het was een keuze voor die twee spelers en zeker niet een beslissing tegen Sandro. Hij heeft namelijk zijn klasse bij ons bewezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.